8 Nisan 2015 Çarşamba

Senin ( İç'in )


Fotoğraf : İ.K.

Şimdi , tam şuanda okuyor olduğun bu yazı da bütün hatalarını hatırla . En kötülerini , en yüce , en aptalca , en masumca olanlarını , en ve en ve en ve enleri , bir bir anımsa . 

Dur biraz , kapat gözlerini ve eskittiğin yıllara bir bak ama '' bir bir '' bak ve daha dikkatli . Dur şimdi aç gözlerini ve gelecek yıllarını düşün , gözün açık . Ama '' Gözün Açık '' !!! Şimdi insanları ve insanlığı düşün . Şehrin en yüksek yerine çık ve şöyle bir bak ona . Hayatının geçtiği her bir sokağı ara , oradan bakarak . Bir bir anımsa yine hepsini . Doğduğun hastahaneyi anımsa (dene en azından) . İlk adımını attığını anlattıkları sokağa bak , oynadığın parklara ,düşüp dizlerini ,başını ,kolunu yaraladığın , hüngür hüngür ağladığın sokakları düşün . Okul ve eğitim serüvenin , sevdiğin sevmediğin bütün arkadaşların . Hele o lise yılların , onlara biraz daha özenle bak . Çünkü lise yıllarının özüydü '' özen '' . 

Şu kelimeleri yazarken ben bile yaşadım her bir anımı , dakika dakika . Bir film şeridi düşün . Bu senin filmin ve o senin ellerindeyken sen hala başkalarının filmlerini izleyip , onlara aşık olup , insanlara onları anlatıyorsun . Çok yanılıyorsun , yanılıyorum , yanılıyorlar . Şimdi bırak kendi kendine oynasın tüm o filmler . Sen kaydetmeye başla , o tepeden başlayarak , kendi filmini . Senin filmini izlesin insanlar ve seninkini gördükçe , kendi filmleri için biraz daha çaba biraz daha gayret göstersinler . 

Ahh ah , 
Ne kelimeler var hayatta , 
Varolmaya değer daha . 
Ama değer mi ederine bu değer ? 
Ben bilmem , bilemem . 
Herkes kendi seçer ,
Ve yaşar değerini ...


Yine çok konuştuk , kendi kendimize , yine çok , yine çok . 
Neyse , şimdi hepsini bir kenara bırakın ve denizin gökyüzüyle seviştiği o çizgiye bakın . Ve şunu hatırlayın hep , ne kadar çok yaklaşsanız da o çizgiye , ne kadar çok merak etsenizde o sevişmeyi , asla ama asla öğrenemeyeceksiniz . Uzaktan sizi büyüleyip duracak ve sizi kudurtacak . 
Siz de öyle yapın . Onun size yaklaşmasına olanak sağlamayın ve sevişmeleriniz sadece sizinle yaşasın .


Şimdi yaşasın hayat , 
Yaşlansın ruhsat .

Selam olsun ,
İlk baharla gelen papatyalara !
Ve hasret ,
O sıcak yaz günlerine .
Hüsran,
 O soğuk kışlara .
Özlem,
 Ferahlatan yağmurlara ...



Vesselam ...



                                                                                           *yt*


Hiç yorum yok:

Etiketler

#beklenenask #beklenenask #umut #whokerem #şiirgecelerde #whokerem #şiirsokakta #şiirtenimde #şiirgözlerinde #şiirgecelerde #mutluluk #karmasa #whokerem #samsun #siir #beklenenask #umut #whokerem #yıldızYTyıldız #şiirheryerde #şiirsokakta #şiirteninde #beklenenask #umut #whokerem #yıldızYTyıldız #şiirheryerde #şiirsokakta #şiirteninde #mavi #beklenenask #yıldızYTyıldız #müjde #whokerem #şiirsokakta #şiirtenimde #şiirgözlerinde #şiirgecelerde #bazıbazı #hayaller #düşler #hisler #sözler #melek #ilham #beklenenask #yıldızYTyıldız #müjde #whokerem #şiirsokakta #şiirtenimde #şiirgözlerinde #şiirgecelerde #mutluluk #karmasa #kelam #nice #aşık #sazteli #aglayan #bir #anne #beklenenask #YOKLUĞUNDA #whokerem #yıldızYTyıldız #şiirheryerde #şiirsokakta #şiirteninde #BelginErtürk #beytullahbesler #çamağacı #pür #otuznisan #yağmur #deneme #denemeler #düşüşler #esenyel #ikibinyirmibir #kentsel #kentseldüşüşlerveesenyel #macin #mavi #sinop #şiirheryerde #şiirsokakta #şiirteninde #uğultu #umut #whokerem #whokerem #beytullahbesler #samsun #aralık #2013 #whokerem #samsun #siir #whokerem #şiir #beytullahbesler #unknown #tarihiunutulmuşşiirler #whokerem #şiir #şair #harika #insan #yalnız #insan #yalnızlık #yeniden #yıldızYTyıldız #yıldızYTyıldız #müjde #whokerem #şiirsokakta #şiirtenimde #şiirgözlerinde #şiirgecelerde #mutluluk #karmasa #kelam #nice #aşık #sazteli #aglayan #bir #anne ali Aşk beklenenask blogger gece hissizlik ömür saatdördübeşgeçe sefa şair şiir şiirsokakta şiirteninde ucurumunkanatlari whokerem yalnızlık yazar yıldızYTyıldız

Popüler Yayınlar